Mediation inschakelen?

Bij een echtscheiding moeten er veel afspraken gemaakt worden. Terwijl u en uw partner uit elkaar gaan, moet er juist veel onderling geregeld worden. Denk hierbij aan uw woning, de verdeling van de boedel, bij wie gaan de kinderen wonen en dan zijn er nog veel financiële kwesties. Vaak lukt het niet om samen met uw ex-partner op een constructieve manier over deze zaken te praten. Dan is mediation vaak een goede oplossing.

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij een deskundige mediator als neutrale bemiddelaar optreedt. Het uitgangspunt van mediation is dat u gezamenlijk tot een oplossing komt. De mediator zorgt ervoor dat beide belangen worden meegewogen en begeleidt het gesprek, om tot een optimaal resultaat te komen waar beide partijen zich in kunnen vinden. Bij een echtscheiding kunnen zo gezamenlijke afspraken worden gemaakt over de verdeling van de boedel, de opvoeding van de kinderen en de hoogte van de kinder- en partneralimentatie.

De verschillende partijen proberen samen tot een oplossing te komen, waardoor de uitkomst vaak door beide partijen wordt ondersteund. Ook zal vanzelfsprekend de band met uw ex-partner op deze manier goed blijven of eventueel hersteld worden, waar u ook in de toekomst veel profijt van kunt hebben.

In Almere zijn wij ook uw mediator op het gebied van echtscheiding. Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.