Heeft u recht op alimentatie?

Als u gaat scheiden of als u onlangs bent gescheiden, komt u vroeg of laat in aanraking met alimentatie. Na een scheiding blijven de ex-partners namelijk verplicht om voor elkaar en voor de eventuele kinderen te zorgen. Dit wordt de onderhoudsplicht genoemd. Aan deze plicht wordt voldaan door mee te betalen aan de kosten van levensonderhoud, ook wel alimentatie genoemd. Alimentatieregelingen vallen onder het familierecht en zijn de specialiteit van ons advocatenkantoor uit Almere. Met al uw vragen en problemen omtrent een scheiding in Almere en de daarbij horende zaken kunt u bij ons terecht. U kunt op ons rekenen!

Informatie over alimentatie

Alimentatie is de plicht van ex-partners om elkaar en eventuele kinderen financieel te ondersteunen na een echtscheiding. Er zijn twee soorten; partner- en kinderalimentatie.

Partneralimentatie is nodig als de inkomens van de ex-partners behoorlijk verschillen. Samen met uw ex kunt u zelf afspraken maken over de duur en de hoogte van de bijdrage. De gemaakte afspraken worden vervolgens vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Mocht u er onderling niet uitkomen, dan wordt in de rechtszaal de juiste alimentatie bepaald.

Kinderalimentatie is er vooral om ervoor te zorgen dat het kind er financieel niet op achteruit gaat bij een scheiding. Ex-partners kunnen zelf de hoogte afspreken, de rechter toetst in dit geval of deze niet te laag is. Lukt het niet om samen afspraken te maken, dan stelt de rechter de juiste alimentatie vast. Vanzelfsprekend staat het belang van het kind voorop. Neem dus een juridisch adviseur in de arm die u helpt dit voor uw kind te regelen. Uw advocaat uit Almere is bekend met de verschillende mogelijkheden omtrent alimentatie en helpt u graag in Almere.